Skip to main content

Renata Prince

Wie ben ik?

Mijn ‘drive’ om KidsSenz op te richten?

Renata als Sensikidscoach

Sinds 2017 ben ik mijn hart gaan volgen en heb ik vol passie mijn eigen praktijk opgericht, om vanuit hier kinderen en hun ouders te kunnen begeleiden die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Als erkend Sensikidscoach richt ik mij vooral op hooggevoelige kinderen en kinderen die prikkelgevoelig zijn.

Tijdens mijn werk in het Speciaal (Basis) Onderwijs heb ik ervaring opgedaan met leer- en gedragsproblemen. Daarnaast heb ik ervaring in de ambulante hulpverlening en in het geven van trainingen aan kinderen met Autisme.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in kinderen die een speciale aanpak nodig hebben.

Voor mij is het een uitdaging om erachter te komen welke aanpak en benadering het beste werkt bij een kind. Met als doel dat het kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen en lekker in zijn vel zit.

Zowel in het onderwijs, als in het reguliere zorgstelsel kwam ik erachter dat hooggevoeligheid nog niet overal erkend wordt. Als moeder van twee hooggevoelige kinderen, weet ik als geen ander dat het een hele zoektocht is om de juiste hulp en begeleiding te vinden. Tijdens de Sensikids opleiding vielen veel puzzelstukjes op zijn plek. Er werd veel duidelijk over de gevoeligheid bij mijzelf en onze kinderen. Ik heb de tools inmiddels thuis en bij andere gezinnen kunnen toepassen en dit heeft veel positieve resultaten opgeleverd. De achtergrond informatie, maar vooral de tools en handvaten om je kind te kunnen helpen, is wat ik iedereen toewens.

Als jouw kind anders is dan anders, wordt er al snel gedacht aan onder andere AD(H)D of Autisme. Dit komt omdat bepaalde gedragskenmerken van Hooggevoeligheid overeenkomen met kenmerken van AD(H)D en Autisme. Vooral als een kind slecht in zijn vel zit en veel stress ervaart, versterkt dit de eigenschappen en het moeilijke gedrag.

Wel of geen diagnose het maakt eigenlijk niet uit. Ieder kind is immers UNIEK!

Het belangrijkste van alles vind ik, dat elk kind de juiste begeleiding en afstemming van de omgeving krijgt die het nodig heeft.

Ik wil jullie graag op weg helpen naar meer rust en balans!

Vriendelijk, rustig, zachtaardig en enthousiast.
Ik vind het belangrijk dat het kind en de ouders zich op hun gemak voelen en dat ik voorspelbaar en duidelijk voor ze ben. Met mijn vriendelijke en zachte karakter begeleid ik ouders en het kind vol enthousiasme, op een rustige manier.

Denken in oplossingen.
Ik ben erg praktisch ingesteld, denk positief en denk in oplossingen. Daarnaast ben ik een doorzetter. Voor elk probleem is een oplossing. Hierin vind ik het voornaam om samen te werken met ouders en/of leerkrachten om zo samen tot goede oplossingen en resultaten te komen.

Afstemmen op het kind, want ieder kind is UNIEK!
Tijdens mijn begeleiding bied ik de cursussen aan volgens de methodiek van Sensikids. Binnen die methodiek stem ik af op wat het kind nodig heeft en wat past en werkt bij het kind. Het ene kind heeft veel beweging en uitdaging nodig, terwijl een ander kind juist meer van rustige activiteiten houdt en liever wil praten over wat hij/zij ervaart en meemaakt.

Het mooie aan deze vorm van begeleiding is, dat er echt tijd en individuele aandacht voor het kind en de thuissituatie is. Hierdoor kun je optimaal afstemmen en veel bereiken in korte tijd.